Szabályzat

Általános infók

 • A Teleki Teljesítménytúrát a Marosvásárhelyi EKE szervezi a Maros megyei Szovátán, az indulás és érkezés az Outward Bound Ifjúsági Központban lesz.
 • A résztvevők biztonságára a Maros Megyei Hegyimentők vigyáznak.

Covid-19 szabályzat

 • Étkezés előtt kezet kell mosni vagy fertőtleníteni.
 • A bejáratnál ki lesznek téve kézfertőtlenítő adagolók.
 • A rendezvényen nem vehetnek részt azok, akik a következő tüneteket mutatják: köhögés, láz (37,5oC fölött), torokfájás.
 • A frissítőpontokban, az édességek, gyümölcsök fogyasztása előtt ajánljuk a kézfertőtlenítést.

Általános szabályzat

 • A szervezők fenntartják az útvonalak, távok, és a program módosítási jogát, amit a verseny indítása előtt közölnek a versenyzőkkel.
 • Minden résztvevő beleegyezik, hogy a verseny alatt készült fényképek, filmek felkerüljenek a rendezvény honlapjára és facebook oldalára.

Verseny-szabályzat

 1. Mindenki az egészségi állapotának, erőnlétének, felszerelésének megfelelő nehézségű távot válasszon.
 2. A verseny során kijelölt bírói pontok lesznek, amelyeknél kötelező módon át kell haladniuk a versenyzőknek. Valamely bírói pont kihagyása a versenyből való kizárását vonja maga után.
 3. A szaladók és kerékpárosok kötelesek látható helyre rögzíteni a rajtszámukat.
 4. A biciklis útvonalon csak a 14. életévüket betöltött személyek indulhatnak. Fontos a bicikli jó műszaki állapota, a közutakon való közlekedéshez levő felszereltsége, KÖTELEZŐ a sisak viselete és a pót belső gumi.
 5. A szervezőknek jogukban áll kizárni a versenyből azokat a résztvevőket, akik:
  • Nem érintik az összes, távuknak megfelelő bírói pontot
  • Sportszerűtlenül viselkednek
  • Elveszítik rajtszámukat vagy bírói lapjukat
  • A nem erre kialakított helyeken (bírói, frissítő pontok) dobják el a szemetet
 6. Az útvonalak különböző tényezők (időjárási viszonyok, biztonság stb.) hatására módosulhatnak.
 7. Az esetleges útvonal-változtatásokat a verseny kezdete előtt tartandó technikai eligazításon közlik a szervezők.
 8. Minden versenyző köteles betartani a szervezők/pontbírók utasításait, a hivatalosan kijelölt útvonalat, rövidítések és más előnyök nélkül.
 9. Minden versenyző a résztvevői csomag átvételekor kitölt egy felelősségi nyilatkozatot, amelyben elismeri és elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a verseny szabályzatát. Továbbá azt, hogy a versenyen saját felelősségére indul, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvételi feltételeknek, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármely résztvevő egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett károkért kártérítésre nem kötelezhetők.
 10. Kiskorú versenyző csak abban az esetben vehet részt a versenyen, ha iratkozáskor leadja a szülő vagy gyám által aláírt felelősségvállalási nyilatkozatot (letöltés ). Iskolai csoportok esetében a kísérő tanár töltse ki az alábbi táblázatot (letöltés ) a gyerekek adataival és adja le jelentkezéskor.
 11. Minden beérkező versenyző köteles bejelentkezni a bázison, akár teljesítette a távot, akár nem.
 12. Motoros (elektromos) biciklivel is meg lehet tenni az útvonalat, de akkor nem vesz részt a versenyben.
 13. Az útvonalak egy része turistajelzéssel van ellátva, a jelöletlen szakaszokon speciális jelzések lesznek láthatóak (szalagjelzés, jelzőtáblák).
 14. Akik meghaladják a szintidőt, a saját biztonságuk érdekében automatikusan kizáródnak a versenyből, és ha a helyzet azt kívánja, a pontbírók vagy hegyimentők visszakísérik őket a bázisra.